Yom Sansop hikoyalarida yolg‘izlik motivi - Muslimova Shahnoza Sunnatovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
XIX asrdan boshlab yolg‘izlik motivi asarlarda yangi mazmun kasb etdi. XX asrning birinchi yarmida esa koreys jamiyatida begonalashuv davrning o‘tkir muammosiga aylandi. Yangi mazmunda insonning yolg‘izlanishi begonalashuv bilan bog‘liq psixologik holatni aks ettirdi. Yom Sansop hikoyalarida yolg‘izlik umidsizlik, chorasizlik, tolesizlik bilan bog‘liq hodisa shaklida qo‘llanildi. Shaxsning jamiyatdan begonalashuvida adib mazkur davrga o‘z bahosini beradi. Vatan oldidagi burchini bajara olmagan yoshlarning irodasi zaiflashdi, shu sababli ular inson sifatida o‘z qadr-qimmatlarini ham yo‘qotdilar.