TILNING FONETIK O’ZGARISHLARI VA ULARNING SOTSIOLINGVISTIK ASPEKTLARI - Giyasova Dilrabo Turgʻun qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada tilning fonetik o'zgarishlari va ularning sotsiolingvistik aspektlari tahlil qilinadi. Tilning fonetik o‘zgarishlari, tilning tovush tizimidagi o‘zgarishlar va ularning sabablari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, bu o‘zgarishlarning jamiyat, ijtimoiy guruhlar va madaniyat bilan qanday bog‘liqligi, tilning sotsiolingvistik xususiyatlari, va bu jarayonlarning jamiyatdagi ijtimoiy tengsizlik, mintaqaviy va ijtimoiy identifikatsiya bilan bog‘lanishi muhokama qilinadi. Maqola, fonetik o‘zgarishlarning sotsiolingvistik jihatlariga asoslanib, tilning ijtimoiy va madaniy kontekstda qanday rivojlanishini yoritadi.