BOLALARDA IDIOPATIK TROMBOSITOPENIK PURPURA: LABORATORIYAVIY VA KLINIK KUZATUV - To’ymurodova Zarinabonu Elmurod qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda idiopatik trombositopenik purpura (ITP) bilan bog‘liq laboratoriyaviy va klinik kuzatuvlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, trombotsitlar soni, gemostaz parametrlar va boshqa laborator ko‘rsatkichlar bemorning klinik holatini baholashda muhim diagnostik vosita hisoblanadi. Klinik kuzatuvlar esa qon ketish xavfi va kasallik kechishining og‘irligini aniqlashga yordam beradi. Laboratoriyaviy va klinik kuzatuvlarni birgalikda baholash pediatrik ITPni samarali diagnostika qilish, davolashni individualizatsiya qilish va asoratlarning oldini olishda katta ahamiyatga ega.