PEDIATRIK ITPDA TROMBOTSIT VA GEMOSTAZ PARAMETRLARINI BAHOLASH - To’ymurodova Zarinabonu Elmurod qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada pediatrik idiopatik trombositopenik purpura (ITP) bemorlarida trombotsitlar soni va gemostaz parametrlarining diagnostik va klinik ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, trombotsit disfunksiyasi va gemostaz tizimidagi buzilishlarni birgalikda baholash bolalarda qon ketish xavfini aniqlash, kasallik og‘irligini baholash va individual davolash strategiyasini tanlashda muhim diagnostik vosita sifatida ishlatiladi. Gemostaz ko‘rsatkichlarini monitoring qilish terapevtik qarorlarni optimallashtirishga, davolash samaradorligini baholashga va bolalarda ITP bilan bog‘liq asoratlarni oldini olishga yordam beradi.