TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MULTIMEDIA VOSITALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI. - Karimova Gulnoza Radjabovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida multimedia vositalaridan foydalanish metodikasi o‘rganiladi. Tadqiqotda raqamli dasturlar, video darsliklar, animatsiyalar va interaktiv materiallarning o‘quv jarayonini samarali tashkil etish, talabalarni faollashtirish va ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Multimedia vositalari yordamida o‘qituvchilar darslarni vizual va interaktiv tarzda boyitib, talabalarga mustaqil o‘rganish va eksperiment qilish imkoniyatini yaratishi mumkin. Maqolada shuningdek, multimedia texnologiyalarini ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.