O‘QUVCHILARNI TASVIRIY SAN’AT DARS MASHG‘ULOTLARIDA ODAM TASVIRINI CHIZISHGA O‘RGATISHNING PEDAGOGIKPSIXOLOGIK ASOSLARI - Rahmatova Aziza Ahmatovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarni tasviriy san’at darslarida odam tasvirini chizishga o‘rgatishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda vizual tasviriy faoliyat orqali bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, estetik didni shakllantirish va individual psixologik xususiyatlarinihisobga olgan holda dars jarayonini tashkil etish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘quvchilarning motorika, diqqat va vizual xotira kabi psixologik jihatlari hamda ularni samarali o‘qitishda qo‘llaniladigan metodik vositalar, mashg‘ulot usullari va innovatsion texnologiyalar tahlil qilinadi.