O‘QUVCHILARDA KASB-HUNARNI MUSTAQIL TANLASH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - N.Qodirova (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya. Maqolada zamonaviy ta’lim sharoitida o‘quvchilarda kasb-hunarni mustaqil tanlash ko‘nikmasini shakllantirish muammosi nazariy-tahliliy jihatdan tadqiq etilgan. Kasb tanlash jarayonining shaxs rivojidagi ahamiyati, kasbiy yo‘naltirishning pedagogik mohiyati hamda o‘quvchilarning individual xususiyatlarini hisobga olgan holda ongli kasbiy tanlovga tayyorlash masalalari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, kasb-hunarni mustaqil tanlash ko‘nikmasining tarkibiy komponentlari va uni rivojlantirishda samarali bo‘lgan pedagogik yondashuvlar asoslab berilgan.