Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining grammatik savodxonligini oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish - Turakulova Lola Xamidjanovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu tezis boshlang'ich sinf o'quvchilarining grammatik savodxonligini oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanish masalalariga bag'ishlangan. Unda AKT ning ta'lim jarayonidagi roli, boshlang'ich sinflarda grammatik ko'nikmalarni rivojlantirish usullari, interaktiv metodlar va raqamli vositalarning amaliy qo'llanilishi ko'rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, AKT dan foydalanish o'quvchilarning qiziqishini oshiradi, mustaqil fikrlashni rivojlantiradi va grammatik xatolarni kamaytiradi. Tezis O'zbekiston ta'lim tizimining raqamlashtirish tendensiyalariga asoslangan bo'lib, amaliy takliflar berilgan.