GANDBOLDA ISTE’DODLI YOSH SPORTCHILARNI ANIQLASHNING JAHON AMALIYOTI - Xaitova Bonu Umidbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada gandbolda iste’dodli yosh sportchilarni aniqlashning xalqaro tajribasi hamda zamonaviy ilmiy-amaliy yondashuvlari yoritiladi. Dunyo miqyosida keng qo‘llanilayotgan seleksiya tizimlari - Germaniya, Ispaniya, Daniya, Norvegiya va Frantsiya kabi davlatlarda shakllangan metodikalar asosida tahlil qilinadi. Unda yosh sportchilarning jismoniy sifatlari, texnik-taktik ko‘nikmalari, psixologik barqarorligi va fiziologik ko‘rsatkichlari bo‘yicha baholash usullari o‘rganiladi.