Ijtimoiy Intellektining psixologik va psixofiziologik asoslari - Odamboyeva Mashhura Murodbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu tezis ijtimoiy intellektining psixologik va psixofiziologik asoslarini o'rganadi. Ijtimoiy intellekt odamlar o'rtasidagi munosabatlarni tushunish va boshqarish qobiliyati sifatida ta'riflanadi. Psixologik asoslar Torndaykning nazariyasi, Gardnerning ko'p intellektlar modeli va emotsional intellekt bilan bog'liqlikni o'z ichiga oladi. Psixofiziologik jihatdan, miya qismlari (amigdala, prefrontal korteks, ko'zgu neyronlari) va fiziologik o'lchovlar (EEG, yurak urishi, teri o'tkazuvchanligi) ko'rib chiqiladi. Tezis ijtimoiy intellektning rivojlanishi va ilovalari haqida xulosalar beradi.