Oʻzbekiston iqtisodiyotida bozor mexanizmlarining takomillashuvi va iqtisodiy o‘sish omillari - Julmuratova Elmira Smagulovna; Gafurova Dilobar Karamatovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida bozor munosabatlarining shakllanishi, bozor mexanizmlarining takomillashuvi hamda iqtisodiy o‘sishning asosiy omillari yoritilgan. Mustaqillikdan so‘ng amalga oshirilgan iqtisodiy islohotlar, xususiy sektorning rivojlanishi, investitsiyalar oqimi, raqamli iqtisodiyotning kengayishi va sanoat diversifikatsiyasi singari jarayonlar tahlil qilindi. Shuningdek, mehnat bozori, aholining ijtimoiy himoyasi, innovatsion rivojlanish va kelajak istiqbollari haqida ilmiy asoslangan fikrlar berilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror o‘sishi uchun bozor mexanizmlarini takomillashtirish va modernizatsiya jarayonlarini davom ettirish muhimligini ko‘rsatadi.