Talabalarda ijtimoiy qadriyatlarni o’rganishning ta’lim muassalarini boshqarishdagi ahamiyati - Shomurotova Nilufar Davronbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqola talabalarda ijtimoiy qadriyatlarning shakllanishi va ularni o’rganishning ta’lim muassasalarini boshqarishdagi rolini ko’rib chiqadi. Maqolada ta’lim jarayonida ijtimoiy qadriyatlarning ahamiyati, ularning talabalar motivatsiyasi, ijtimoiy moslashuv va muassasa samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Adabiyotlar tahlili asosida zamonaviy yondashuvlar va tadqiqotlar ko’rsatilgan bo’lib, asosiy qismda empirik ma’lumotlar va jadvallar yordamida misollar keltirilgan. Muhokama va xulosada ta’lim muassasalarini boshqarishda ijtimoiy qadriyatlarning integratsiyasi bo’yicha takliflar berilgan. Maqola ta’lim rahbarlari va pedagoglar uchun qimmatli manba bo’lib xizmat qiladi.