BANK TIZIMIDA ISLOHOTLAR: IQTISODIY AHAMIYATI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Toshmurodova Nurxon Dilmurod qizi; Gafurova Dilobar Karamatovna; Islamova Bahora Anvar qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston bank tizimida olib borilayotgan islohotlar, ularning mazmuni, asosiy yo‘nalishlari va iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilingan. Bank sektorini liberallashtirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, kredit siyosatini takomillashtirish hamda xalqaro moliya institutlari bilan hamkorlikni kengaytirish jarayonlari yoritib berilgan. Tadqiqot natijalari islohotlar bank tizimining barqarorligi, moliyaviy xizmatlar sifati va iqtisodiyotning investitsiyaviy jozibadorligini oshirishga xizmat qilayotganini masalalari ko’rib chiqildi.