“Navro‘z sayli” obrazini tasviriy san’at darslarida yaratish orqali talabalarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish metodikasi - Xojamqulova Parizod Ozodovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda “Navro‘z sayli” obrazini tasviriy san’at darslarida yaratish orqali talabalarda ijodiy fikrlashni rivojlantirishning metodik jihatlari o‘rganiladi. Navro‘z bayrami milliy qadriyatlarning yorqin ifodasi sifatida tasviriy san’at vositasida talabalarning kreativ qobiliyatlarini, estetik didini va madaniy merosga hurmatini oshirishda muhim vosita hisoblanadi. Tadqiqotda interfaol usullar, milliy an’analarni integratsiyalash va ijodiy loyihalar orqali talabalarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish taklif etiladi. Natijada, bunday yondashuv talabalarda yangi g‘oyalarni yaratish, muammolarni ijodiy hal qilish va o‘zini erkin ifodalash qobiliyatlarini kuchaytirishi ko‘rsatiladi.