IJTIMOIY TADBIRKORLIK FAOLIYATINING SOLIQQA TORTILISHIDA DOLZARB MUAMMOLAR VA ULARNI HAL ETISH YO‘LLARI - Yerjanov Shohrux Kabil o'g'li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ijtimoiy tadbirkorlik subyektlarini soliqqa tortish tizimidagi mavjud dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Xususan, ijtimoiy tadbirkorlikning huquqiy maqomi, soliq imtiyozlarining yetarli darajada aniqlanmagani, amaldagi tartiblarning bir xil qo‘llanmasligi va nazorat mexanizmlarining samarasizligi kabi masalalar yoritilgan. Shuningdek, maqolada xorijiy davlatlar tajribasi asosida O‘zbekiston sharoitida ijtimoiy tadbirkorlikni samarali soliq yondashuvlari bilan qo‘llab-quvvatlash yo‘llari taklif etiladi.