5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA IJODIY FIKRLASH VA KREATIV KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida ijodiy fikrlash va kreativ kompetensiyalarni rivojlantirish metodikasi va samarali yondashuvlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning fantaziya, vizual tafakkur va ijodiy qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik metodlar tahlil qilinadi. Maqola ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish jarayonida individual va guruh ishlari, interfaol metodlar hamda innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar berishga xizmat qiladi.