O‘ZBEKISTONNING MILLIY QADRIYATLARI VA ULARNING TARIXIY ILDIZLARI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston milliy qadriyatlari va ularning tarixiy ildizlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada odob-axloq, vatanparvarlik, mehr-oqibat, madaniy meros, diniy qadriyatlar va urf-odatlarning shakllanishi, ularning tarix davomida qanday rivojlanganligi va zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada qadimiy davrlardan boshlab milliy qadriyatlarning siyosiy, ijtimoiy va madaniy jarayonlarga ta’siri, xalqlararo aloqalar orqali boyishi va shakllanishi yoritilgan.