“Maktab yoshidagi bolalarda milliy san’at va xalq amaliy bezak san’ati orqali ijodiy qobiliyatni rivojlantirish” - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda milliy san’at va xalq amaliy bezak san’ati orqali estetik did va ijodiy qobiliyatni rivojlantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida bolalarning amaliy mashg‘ulotlarda qatnashishi, bezaklar yaratishi va ularni baham ko‘rish jarayoni tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq amaliy san’ati bilan tanishtirish bolalarda madaniy savodxonlikni oshiradi, ijodiy tafakkur va estetik sezgini mustahkamlaydi hamda milliy o‘zlikni anglashga yordam beradi.