XOREOGRAFIK TA’LIM: AKADEMIK VA AMALIY YONDASHUVLAR - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Maqolada xoreografik ta’lim tizimining mazmuni, akademik va amaliy yondashuvlarning o‘ziga xos jihatlari ilmiy tahlil qilinadi. Akademik yo‘nalishda nazariy bilimlar, metodologik tayyorgarlik, pedagogik ko‘nikmalar va musiqiy savod asoslari o‘rganiladi. Amaliy yondashuv esa raqqoslik texnikasi, sahna madaniyati, tanaviy plastika va improvizatsiya elementlarini rivojlantirishga qaratilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy xoreografik ta’limda innovatsion pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va xalqaro ta’lim tajribalarining ahamiyati yoritilgan.