O‘RTA ASR ARAB GEOGRAFIYASI VA UNING MARKAZIY OSIYOGA TA’SIRI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola o‘rta asr arab geografiyasini va uning Markaziy Osiyoga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada arab geografiyachilarning ilmiy merosi, ularning xaritalash va hududiy tavsiflashdagi yutuqlari, shuningdek Markaziy Osiyoda ilmiy, siyosiy va iqtisodiy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi. Arab geografiyasi hududiy bilimlarni rivojlantirish, savdo yo‘llarini aniqlash va mintaqaviy aloqalarni mustahkamlashda muhim rol o‘ynagan.