UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARDA RANG VA CHIZIQ ORQALI BADIIY OBRAZLARNI YARATISH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
ANOTATSIYA: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarda rang va chiziq orqali badiiy obrazlarni yaratish ko‘nikmalarini shakllantirish pedagogik asoslari o‘rganilgan. Rang va chiziq tasviriy san’atning asosiy vositalari sifatida o‘quvchining badiiy tafakkurini rivojlantiradi, estetik didini shakllantiradi va ijodiy ifodani boyitadi. Maqolada Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning ilmiy ishlari asosida o‘quvchilarning rang va chiziqdan foydalanish orqali badiiy obraz yaratish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari tahlil qilingan. Shu bilan birga, interfaol pedagogik metodlar va zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan.