SANʼAT ORQALI ERKIN FIKR, MUSTAHKAM IYMON VA ZAMONAVIY KASB EGASI BO‘LISH YO‘LI - Abdurayimov Faxriddin Muxammadali o‘g‘li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada sanʼatning inson tafakkurini erkinlashtirish, maʼnaviy-axloqiy qadriyatlarni mustahkamlash va zamonaviy kasb egasi sifatida shakllanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Sanʼat taʼlimi shaxsning erkin fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, mustahkam iymon-eʼtiqod asosida maqsadli hayot tarzini tanlash va kasbiy motivatsiyani shakllantirishda kuchli madaniy vosita sifatida qaraladi. Maqolada sanʼatning pedagogik, psixologik va axloqiy funksiyalari keng ko‘lamda yoritilib, u orqali yetuk va zamon bilan hamnafas avlodni tarbiyalash konsepsiyasi ilgari suriladi.