Startaplar va innovatsion iqtisodiyotning shakllanishi - Axrorov Elyorjon Baxtiyor oʻgʻli, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada startaplar va innovatsion iqtisodiyotning shakllanish jarayoni, ularning o‘zaro bog‘liqligi, iqtisodiyotdagi o‘rni va O‘zbekiston tajribasi tahlil qilinadi. Startaplar orqali texnologik yangilanish, iqtisodiy samaradorlik va mehnat bozorining dinamik o‘zgarishi kabi jihatlar chuqur yoritilgan. O‘zbekistonning “Innovatsion rivojlanish strategiyasi”, IT-parklar, texnoparklar va startaplarni moliyaviy qo‘llab-quvvatlash dasturlari ilmiy jihatdan baholangan. Xalqaro tajribalar, venchur investitsiyalar, huquqiy va infratuzilmaviy omillar bilan bog‘liq muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ochib berilgan. Maqola yakunida startaplarning iqtisodiy barqarorlik va texnologik ilg‘orlikni ta’minlashdagi roli asoslab beriladi.