BROKA AFAZIYASI VA AGRAMMATIZM FENOMENINING LINGVISTIK ASOSLARI - Nazarova, Sabrina (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Zamonaviy tilshunoslikning muhim yo‘nalishlari – neyrolingvistika hamda klinik lingvistika inson miyasidagi o‘zgarishlar va jarohatlarning nutqqa, fikrlashga hamda kommunikativ faoliyatga ta’sirini o‘rganadi. Ushbu maqolada afaziyaning Broka turi haqida umumiy ma’lumot berilib, uning lingvistik xususiyatlari, nevrologik asoslari va nutqdagi namoyon bo‘lish shakllari atroflicha tahlil qilinadi. Shuningdek, Broka afaziyasida uchraydigan agrammatizm fenomeni tilshunoslik va psixolingvistika nuqtayi nazaridan keng yoritiladi.