KARL POPPЕR IJODIDA ILMIY BAHS TUSHUNCHASI VA RATSIONAL ARGUMЕNTLASH MODЕLI - Sherboboyev Muxriddin Azimmurod o‘g‘li, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya: Mazkur maqola Popperning ilmiy bahs tushunchasi va tanqidiy ratsionalizm asosidagi argumentlash modelini konstruktiv tahlil qilindi. Bahsning normativ qoidalari, bahsiy raqobat va kooperatsiyaning ilmiy taraqqiyotdagi roli, shuningdek, zamonaviy argumentatsiya nazariyalari (pragma-dialektik, informal mantiq yondashuvlari) bilan Popper konsepsiyasi o‘rtasidagi o‘xshash va farqli jihatlarni muhokama qilindi.