BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING KASBIY IJTIMOIYLASHUV JARAYONIDA PEDAGOGIK TASHKILOTLARNING O‘RNI VA PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Bekberdiyeva Gulbahor Ortiqaliyevna, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola bo'lajak o'qituvchilarni kasbiy muhitga moslashtirish jarayonining muhimligini va pedagogik tashkilotlarning o'rni xaqida yoritilgan bo’lib, ta’lim tizimining zamonaviy talablari, bo'lajak pedagoglarning kasbiy tayyorgarligini oshirish zarurati, ijtimoiy, psixologik va pedagogik muhitga moslashuv muammolari, shuningdek, pedagogik tashkilotlarning bu jarayonni amalga oshirishdagi roli ko'rib chiqilgan. Pedagogik tashkilotlarning o'qituvchilarni tayyorlashda metodikalar va zamonaviy texnologiyalarni qo'llash, psixologik yordam va o'qituvchilarning professional o'sishini ta'minlashga qaratilgan yondashuvlarni muhokama qilingan.