BOLALAR BILAN ISHLASHDA INDIVIDUAL YONDASHUV VA UNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Yabbarbergenova Shadigul Abdullaevna,; Jumabaeva Elvira, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola bolalar bilan ishlashda individual yondashuvning pedagogik ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada individual yondashuvning bolalar rivojlanishiga qanday ta'sir qilishi, uning ta'lim jarayonidagi roli va o‘quvchilar bilan ishlashda yuzaga keladigan muammolarni hal qilishdagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Bolalar har xil xususiyatlarga ega bo‘lgan yagona shaxslar sifatida qaraladi, va pedagogik yondashuvda ularning individual ehtiyojlari, qobiliyatlari va qiziqishlari inobatga olinadi. Individual yondashuvning samarali qo‘llanilishi o‘quvchilarni rivojlantirishga, ularning o‘ziga bo‘lgan ishonchini oshirishga va o‘qish jarayoniga faolroq jalb qilishga yordam beradi.