STOMATOLOGIK DAVOLOVDA OG‘RIQSIZ USULLAR: INNOVATSIYALAR VA MUAMMOLAR - Baxodurov Botirxon Nodir oʻgʻli,; Norova Mavjuda Baxodurovna, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada stomatologik amaliyotda og‘riqsiz davolash usullarining zamonaviy innovatsiyalari, ularning klinik qo‘llanilishi va yuzaga kelayotgan muammolar tahlil qilingan. Mualliflar anesteziologik moddalarning yangi avlodi, lazer texnologiyalari, komputerlashtirilgan anestetik tizimlar (STA), sedatsiya va behushlantirishning ilg‘or shakllari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar beradi. Shu bilan birga, bu usullarning afzalliklari bilan bir qatorda, ularning cheklovlari, salomatlikka salbiy ta’siri, hamda stomatologik amaliyotda ularni qo‘llashdagi muammolar ko‘rib chiqilgan. Maqola stomatologiya sohasi mutaxassislari, talabalar va tibbiyot tadqiqotchilari uchun foydali bo‘lishi mumkin.