SOLIQ SIYOSATI ORQALI IJTIMOIY INNOVATSIYALARNI QO‘LLAB-QUVVATLASH - Yerjanov Shohrux Kabil o'g'li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada soliq siyosatining ijtimoiy innovatsiyalarni rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Ijtimoiy innovatsiyalar jamiyatdagi dolzarb muammolarga yangicha yondashuv asosida yechim topishga qaratilgan bo‘lib, ularning muvaffaqiyatli rivojlanishida soliq yengilliklari, rag‘batlantiruvchi mexanizmlar va qonunchilikdagi qulayliklar muhim omil hisoblanadi. Maqolada xalqaro tajribalar asosida soliq siyosati vositalari ko‘rib chiqilgan hamda O‘zbekiston sharoitida ijtimoiy innovatsiyalarni soliq mexanizmlari orqali qo‘llab-quvvatlashning istiqbollari yoritilgan. Muallif ijtimoiy innovatsiyalarni iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlik omili sifatida ko‘rib chiqadi hamda ularni rivojlantirishga xizmat qiluvchi soliq siyosati strategiyalarini taklif etadi.