Raqamli rasm chizish dasturlari yordamida o‘quvchilarni tasviriy ifodaga jalb etish - Usmonov Umid Farxodovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola 5–7 sinf o‘quvchilarini raqamli rasm chizish dasturlari orqali tasviriy ifodaga jalb etishning metodik va pedagogik jihatlarini o‘rganadi. Tadqiqotda zamonaviy raqamli platformalar, interfaol dasturlar va multimedia vositalari yordamida o‘quvchilarning rang, shakl, kompozitsiya va badiiy qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Raqamli dasturlar o‘quvchilarga ijodiy eksperimentlar qilish, o‘z ishlarini baholash va amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlash imkonini beradi. Shu bilan birga, bu yondashuv o‘qituvchiga individual yondashuvni ta’minlash va dars jarayonini interaktiv va samarali tashkil etishga yordam beradi.