MIGRATSIYA VA IJTIMOIY MOSLASHUV: CHET ELDAN QAYTGAN FUQAROLAR BILAN ISHLASH TAJRIBALARI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada migratsiya jarayonlarining ijtimoiy oqibatlari, chet eldan qaytgan fuqarolarning jamiyatga qayta integratsiya qilinishi, ijtimoiy moslashuv mexanizmlari va davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlov choralari tahlil qilinadi. Migrantlarning psixologik holati, ijtimoiy muammolari hamda mahalla va fuqarolik jamiyati institutlarining ularni qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni yoritiladi. Maqolada, shuningdek, O‘zbekistonda qaytgan migrantlar uchun amalga oshirilayotgan ijtimoiy dasturlar, ularni ishga joylashtirish va reabilitatsiya qilish tajribalari haqida fikr yuritiladi. Multidisiplinar yondashuv asosida ularning moslashuv jarayonini yaxshilashga doir tavsiyalar beriladi.