TALABALARDA RANGTASVIR VOSITALARI ORQALI IJODIY TAFAKKUR VA ESTETIK QARASHLARNI SHAKLLANTIRISH - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarning ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari orqali ijodiy tafakkur va estetik qarashlarini rivojlantirish masalalari o‘rganilgan. Rangtasvir darslari talabalarga texnik ko‘nikmalarni egallash, vizual fikrlashni rivojlantirish va estetik qarorlar qabul qilish imkoniyatini beradi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, interaktiv metodlar va kompozitsiya ishlari orqali talabalarning ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.