Bino ichki interyerini milliy va zamonaviy dekor elementlari asosida loyihalash metodikasi - Raxmonova E’zoza Zoir qizi, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bino ichki interyerini loyihalash jarayonida milliy va zamonaviy dekor elementlarini uyg‘unlashtirishning pedagogik va amaliy tamoyillari tahlil qilinadi. Maqolada rang, shakl, tekstura va yorug‘likning uyg‘unligi orqali foydalanuvchi uchun qulay, estetik va madaniy boy interyer yaratishning samarali yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarda kreativ fikrlash, estetik idrok va amaliy dizayn ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari ta’kidlanadi.