KIBERHUJUMLAR TURLARI VA ULARNING OLDINI OLISH STRATEGIYALARI - Qurbonaliyev G’olibjon Alisher o’g’li, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiberhujumlarning asosiy turlari va ularga qarshi samarali oldini olish strategiyalari tahlil qilinadi. Kiberxavfsizlik sohasidagi dolzarb muammo sifatida kiberhujumlar korxonalar, davlat tashkilotlari va individual foydalanuvchilarga katta zarar yetkazmoqda. Maqolada phishing, DDoS hujumlari, ransomware, malware va boshqa keng tarqalgan kiberhujum turlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kiberhujumlarga qarshi kurashda qo‘llaniladigan texnologik, tashkiliy va huquqiy chora-tadbirlar, jumladan, xavfsizlik devorlari (firewall), antivirus dasturlari, xodimlarni o‘qitish va axborot xavfsizligini boshqarish tizimlari muhokama qilinadi. Maqola zamonaviy kiberxavfsizlik strategiyalarining samaradorligini oshirishga yo‘naltirilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.