ASHULA VA RAQSNING TA’LIM TIZIMIDAGI O‘RNI: METODOLOGIK YONDASHUVLAR - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ashula va raqsning ta’lim tizimidagi o‘rni, ularni o‘quv jarayoniga kiritishning metodologik jihatlari tahlil qilinadi. Ashula va raqs nafaqat madaniy merosni o‘rgatish, balki bolalarning jismoniy, estetik va emotsional rivojlanishida muhim vosita hisoblanadi. Maqolada xalq ashulalari va raqslarni maktab va oliy ta’lim muassasalarida samarali qo‘llash metodlari, didaktik yondashuvlar va pedagogik tavsiyalar yoritilgan.