“Oliy ta’limda tasviriy san’at darslarida project-based learning metodikasini qo‘llash” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarida project-based learning (loyihaviy o‘qitish) metodikasini qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda talabalarni san’at asarini loyiha asosida tahlil qilish va ijodiy ishlanmalar yaratish jarayonida estetik did, ijodiy tafakkur va tanqidiy fikrlashini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik tavsiyalar va talabalarning mustaqil ijodiy ishlari orqali san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari taqdim etiladi.