KARDIOXIRURGIK AMALIYOTNING XAVF OMILLARI VA OLDINI OLISH CHORALARI - Tursunboyeva Barnoxon Akmaljon qizi, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada kardioxirurgik amaliyotlarning asosiy xavf omillari va ularni oldini olish usullari tahlil qilinadi. Kardioxirurgiya – yuqori texnologiyalarga asoslangan, murakkab va katta ehtiyotkorlikni talab qiladigan yo‘nalishlardan biri bo‘lib, operatsiyalardan keyin yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan asoratlarni kamaytirish muhim ahamiyatga ega. Maqolada infeksiyalar, qon ketishi, yurak ritmining buzilishi va tromboembolik asoratlarning sabablari va profilaktikasi batafsil yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy jarrohlik yondashuvlari va innovatsion reabilitatsiya usullari muhokama qilinadi.