SUV RESURSLARI VA EKOLOGIK MUAMMOLARNING TARIXIY SHAKLLANISHI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola suv resurslari va ekologik muammolarning tarixiy shakllanishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy davrlardan boshlab suv resurslaridan foydalanish, ular bilan bog‘liq ekologik muammolar, inson faoliyati va hududiy boshqaruvdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, suv resurslarini boshqarish orqali ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy rivojlanishga erishish jarayonlari yoritiladi.