O‘SMIRLAR ORASIDA TAJOVUZKORLIK VA UNI SHAKLLANTIRUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlar orasida tajovuzkorlik muammosi, uning kelib chiqish sabablari hamda shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilingan. O‘smirlik davrida shaxsning emotsional beqarorligi, ijtimoiy o‘zini namoyon etish istagi va o‘ziga baho berishdagi muammolar tajovuzkor xatti-harakatlarga sabab bo‘lishi mumkin. Maqolada tajovuzkorlikning biologik, psixologik va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi yoritilgan, uni kamaytirish bo‘yicha samarali psixologik yondashuvlar taklif etilgan.