UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARDA TASVIRIY SAN’AT ORQALI IJODIY FIKRLASH VA KOMPOZITSIYA KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarda tasviriy san’at orqali ijodiy fikrlash va kompozitsiya ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslari o‘rganilgan. Tasviriy san’at o‘quvchining badiiy tafakkurini rivojlantiradi, estetik didini shakllantiradi va ijodiy qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini mustahkamlaydi. Maqolada Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning ilmiy ishlari asosida pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va innovatsion texnologiyalardan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan.