INGLIZ ADABIY MATNLARINI O‘RGANISHDA USLUBIYAT VA O‘QITISH METODIKASI. - Ergasheva Ozodabonu Bahodirjon qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz adabiy matnlarini o‘qitishda uslubiyatning roli va samarali metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Adabiy asarlarni o‘rganish o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirish, tanqidiy va ijodiy tafakkurini shakllantirish, shuningdek, madaniyatlararo kompetensiyani mustahkamlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda uslubiy tahlil asosida adabiy matnlarni samarali talqin qilish va o‘qitish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.