Rangtasvir mashg‘ulotlarida o‘quvchilarda estetik did va ijodiy tafakkurni shakllantirishning pedagogik shart-sharoitlari - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida rangtasvir fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarda estetik didni shakllantirish va ijodiy tafakkurni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Rangtasvir darslarida badiiy idrok, estetik hissiyot va ijodiy yondashuvni rivojlantirish uchun zarur pedagogik shart-sharoitlar tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy mahorati, innovatsion ta’lim texnologiyalarini qo‘llash, amaliy mashg‘ulotlar samaradorligini oshirish yo‘llari asoslab berilgan.