SUV RESURSLARINI MUHOFAZA QILISH VA ULARNI BOSHQARISHNING EKOLOGIK ASOSLARI - Abdurashidova Shabbona (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada suv resurslarining ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, ularni muhofaza qilish va oqilona boshqarishning zaruriyati yoritilgan. Suv tanqisligi, ifloslanish, iqlim o‘zgarishi kabi omillarning suv tizimlariga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri tahlil qilingan. O‘zbekistonda suv resurslarini muhofaza qilishga qaratilgan davlat siyosati, xalqaro hamkorlik, ilmiy va innovatsion yondashuvlarning roli ko‘rsatib o‘tilgan.