ENERGETIKA SOHASIDA EKOLOGIK MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH USULLARI - Abdurashidova Shabbona, (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada energetika sohasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar, ularning atrof-muhit va inson salomatligiga ta’siri, shuningdek, ushbu muammolarni bartaraf etishning samarali yo‘llari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasida ekologik toza energiya manbalariga o‘tish jarayoni, qayta tiklanuvchi energiya resurslaridan foydalanishning dolzarbligi va “yashil energetika” siyosatining amaliy natijalari tahlil qilingan.