Tasviriy san’at darslarida rang va kompozitsiya bilan ishlash: amaliy tavsiyalar - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida rang va kompozitsiya bilan ishlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarda rang va shakl uyg‘unligini shakllantirish, vizual tafakkur va ijodiy salohiyatni rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar, interaktiv metodlar va innovatsion usullar orqali darslarni samarali tashkil etish va o‘quvchilarning san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.