BADIIY ASARDA OBRAZ YARATISH MAHORATI - Ibragimova, R. (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston oʻzbek adabiy muhiti rivojiga katta haissa qoʻshgan yozuvchi Fayzulla Salaevning “Taqdir marhamati yoki Saidnosir Saidkamalov fenomeni siri” fantastik qissasining mavzu jihatdan dolzarbligi va voqelikning tasvirlanishi, asar qahramonlari tasviri haqida ilmiy mushohadalar aks ettirilgan. Yozuvchi asarida ilgari surilgan mavzuning dolzarbligi va adabiy jarayondagi oʻrni xususida fikrlar oʻrin olgan.