SARATON KASALLIKLARINI ERTA ANIQLASHNING MUHIMLIGI VA YANGI DAVOLASH METODLARI (MASALAN, IMMUNOTERAPIYA VA GENETIK TERAPIYA). - Anorov, Sirojiddin; Muxamedjanov , Alisher (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Saraton kasalliklari dunyo bo‘yicha o‘limga olib keluvchi asosiy kasalliklar qatoriga kiradi. Bu kasalliklarni erta aniqlash bemorlarning yashab qolish imkoniyatini sezilarli darajada oshiradi. Hozirgi kunda ilg‘or texnologiyalar va tibbiy innovatsiyalar yordamida saratonni erta bosqichda aniqlash imkoniyatlari kengaymoqda. Shu bilan birga, immunoterapiya va genetik terapiya kabi yangi davolash metodlari orqali individual yondashuvga asoslangan samarali davolash usullari rivojlanmoqda. Ushbu maqolada saratonni erta tashxislashning ahamiyati, yangi davolash strategiyalari va ularning istiqbollari tahlil qilinadi.