JOHILIYA DAVRI SHE’RIYATIDA AYOLLAR OBRAZINING AKS ETTIRILISHI - Maksumova , Inoyathon (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Johiliya davri arab she’riyatida ayol obrazining aks ettirilishi uning ijtimoiy, ma’naviy va madaniy ahamiyatini tushunishga yordam beradi. Ushbu davr she’riyati ayolning go‘zalligi, mehribonligi, shijoati va oiladagi roli kabi turli jihatlarni yoritgan. Shu bilan birga, ayollar hayoti va huquqlari cheklangan bo‘lishiga qaramay, ular she’riyat orqali madaniyat va hissiy qadriyatlarning muhim ramzi sifatida ko‘rsatilgan. Tadqiqotda johiliya davri she’riyatida ayol obrazining mavhum va realistik jihatlari, uning jamiyatdagi o‘rni va ijtimoiy tafovutlari o‘rganiladi.