YANGI O‘ZBEKISTON TASHQI SIYOSATIDA PRAGMATIZM VA KO‘P VEKTORLI DIPLOMATIYA UYG‘UNLIGI - Rabbimov , Og'abek (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston tashqi siyosatining asosiy tamoyillari — pragmatizm, ochiqlik va ko‘p vektorli diplomatiya yondashuvining amaliy ifodasi tahlil qilinadi. Muallif O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining tashabbuslari, tashqi siyosiy harakatlarining zamonaviy tendensiyalar bilan uyg‘unlashuvi, geosiyosiy barqarorlikka erishish, iqtisodiy manfaatlarni ta’minlash va mintaqaviy hamkorlikni kuchaytirish kabi dolzarb yo‘nalishlarni ilmiy asosda yoritadi. Shuningdek, maqolada Yangi O‘zbekiston tashqi siyosatining xalqaro maydonda ijobiy imij yaratishdagi roli, O‘zbekistonning barqaror sheriklik aloqalarini shakllantirishdagi muvaffaqiyatlari va global diplomatik muhitda ko‘p tomonlama yondashuvning ustuvorligi ochib beriladi.