MUSIQA TAʼLIMI: KASBGA MUHABBAT, MADANIYATGA HURMAT, JAMIYATGA SADOQAT - Abdurayimov Faxriddin Muxammadali o‘g‘li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada musiqa taʼlimining inson maʼnaviy-axloqiy kamolotidagi o‘rni, kasbiy shakllanishga taʼsiri va fuqarolik ongini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Musiqa faqat ijodiy faoliyat emas, balki tarbiyaviy, madaniy va ijtimoiy qadriyatlarni shakllantiruvchi kuchli pedagogik vosita sifatida talqin etiladi. Maqolada musiqa taʼlimi orqali kasbga muhabbat uyg‘otish, milliy madaniyatga hurmat tuyg‘usini kuchaytirish hamda jamiyatga sadoqatli, faol shaxsni tarbiyalash yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasi, taʼlim tizimidagi amaliy yondashuvlar va metodik qarashlar asosida tahliliy fikrlar bayon etilgan.